Declaration of Compliance   

Nyheter

Trelleborg 2023-10-09
Nordic Plastics Group slår samman två produktionsanläggningar till en, förbättrar effektivitet och hållbarhet

Nordic Plastics Group, en ledande aktör inom CNC-maskinbearbetade högteknologiska plastdetaljer, tillkännager ett betydande strategiskt steg som kommer att driva företaget framåt när det gäller effektivitet, produktivitet och hållbarhet. Med start hösten 2023 kommer vi att slå samman våra befintliga produktionsanläggningar, Trelleborg och Helsingborg, till en toppmodern anläggning belägen i Trelleborg. All verksamhet fortsätter som vanligt under denna övergångsperiod.

Sammanslagningen är en viktig milstolpe i vårt pågående arbete med ständiga förbättringar och säkerställer att vi fortsätter att ligga i framkant inom vår bransch. Genom att konsolidera vår produktionsverksamhet strävar vi efter att effektivisera processer, optimera resursfördelningen och fokusera på våra hållbarhetsmål.

Sammanslagningen kommer att medföra flera fördelar, bland annat:

Förbättrad effektivitet: Kombinationen av våra produktionsanläggningar kommer att minska driftskostnaderna, så att vi kan fördela resurserna mer effektivt och öka produktionsutfallet.

Förbättrat samarbete: “Allt under ett tak” i Trelleborg kommer att ge en centraliserad arbetsyta för våra team, vilket främjar ett närmare samarbete mellan anställda och uppmuntrar tvärfunktionell innovation.

Teknik i framkant: Den konsoliderade anläggningen kommer att uppdateras med den senaste tekniken och utrustningen, så att vi kan tillverka högkvalitativa produkter mer effektivt.

Hållbarhet: Vi fortsätter att arbeta för hållbarhet. Sammanslagningen kommer att göra det möjligt för oss att implementera mer hållbara metoder, minska vårt koldioxidavtryck och uppnå våra miljömål.

Förbättrad kundservice: Med en strömlinjeformad verksamhet förväntar vi oss förbättrade ledtider och snabbare svar på kundernas krav, vilket i slutändan förbättrar vår kundservice.

“Det här strategiska steget är ett bevis på vårt engagemang för innovation, effektivitet och hållbar tillväxt. Genom att slå samman våra produktionsanläggningar till en – positionerar vi oss för att bättre kunna serva våra kunder, anpassa oss till marknadsdynamiken och fortsätta utveckla vårt kunderbjudande av kvalitet”, säger VD Patrick Kaufmann.

Företaget kommer att påbörja integrationsprocessen omedelbart, med ett dedikerat team som övervakar den smidiga övergången av verksamheten. Vi förväntar oss att den sammanslagna anläggningen kommer att vara i full drift i slutet av 2023.

Nordic Plastics Group bjuder in alla intressenter, inklusive anställda, kunder, leverantörer och partners, att ansluta sig till oss i detta nya spännande kapitel. Vi förblir dedikerade till att tillhandahålla produkter och tjänster av högsta kvalitet.