Declaration of Compliance   

Filament för 3D printing

Druck

 

 

 

FIL-A-GEHR® för exakt, felfri 3D-utskrift med utmärkta mekaniska egenskaper.
» Låga utsläpp och minimal lukt
» Extremt små toleranser
» Tillverkade av högkvalitativa råvaror
» Kompatibel med alla vanliga 3D-skrivare
» Krympfri
» Bra skiktvidhäftning
» Optimalt flödesbeteende vid utskrift
» Försiktigt spolad och packad i lättanvända, tätförslutna påsar

*Samtliga material offereras på begäran, ej lagervara*

PRODUKTER:

FIL-A-GEHR ABS®
en högkvalitativ termoplastisk polymer med utmärkta mekaniska egenskaper. Efter behandling eller ytbehandling kan det lätt appliceras på komponenter som tillverkats av FIL-A-GEHR ABS®.

Komponenterna är speciellt lämpliga för framställning av små eller medelstora föremål, funktionella prototyper eller delar och termostabila föremål, t.ex. i sanmband med modellskapande.

 

FIL-A-GEHR PLA®
är tillverkad av NatureWorks och består av högkvalitativa biopolymer. Minskad energiförbrukning och låga munstyckstemperaturer under utskrift är fördelaktiga egenskaper hos detta material. Dessutom kan det skrivas ut utan en uppvärmd plattform. Typiska applikationer: Mycket stora produkter eller dimensionellt stabila produkter, t.ex. formar för gjutbrons eller tillfälliga delar.

FIL-A-GEHR PC / ABS®
kombinerar egenskaperna hos två exceptionella FDM-termoplaster: Hög slaghållfasthet och värmeledningstemperatur för PC med hög seghet vid låga temperaturer och god bearbetbarhet av ABS. Ytan är idealisk för målning och limning.

 

FIL-A-GEHR PPA® (NYLON)
är ett särskilt styvt och hårt material. Tack vare sin höga stabilitet och hårdhet och sin höga kontinuerliga arbetstemperatur används materialet huvudsakligen som metallutbyte, t.ex. i motorrummet eller i beslag för vattenrör och vattenmätarhus. Det styva materialet är särskilt lämpat för 3D-utskrift med minimal materialkrypning.

 

FIL-A-GEHR PA12® (NYLON)
Låg fuktabsorption som är fördelaktigt för felfri 3D-utskrift. Hög tålighet mot t.ex bränslen och frostskyddsmedel, i kombination med hög effektstyrka i materialet, motiverar materialets användning i t.ex bränsle- eller kylmedelsrör inom bilindustrin.

 

FIL-A-GEHR PEEK®
Polyetereterketon ligger bland de högpresterande termoplasterna tack vare sin höga smältpunkt på 343° C och den maximala kontinuerliga driftstemperaturen på 260° C. Den specifika kemiska strukturen gör PEEK i stor utsträckning stabil mot termisk och kemisk skada och är medicalgrade-klassad. Vid brand är rökutvecklingen av PEEK den lägsta av alla termoplaster. Materialet används därför i bl.a flygplansinredning. FIL-A-GEHR PEEK är ett filament med en bearbetningstemperatur på 375° C i den uppvärmda kammaren (180° C). Materialet är speciellt lämpat för användning på 3D-skrivare.