FÖRDELAR MED PLAST

Plast har många fördelar och används i en mängd olika branscher och sammanhang på grund av sina unika egenskaper. Det finns ca 700 olika typer av plast och dessa kan delas in i 18 olika polymerfamiljer.

Plastens mångsidiga egenskaper som bla. lätthet, smidighet och kostnadseffektivitet, gör att de passar för tillverkning av både högteknologiska produkter och vardagsvaror.

IMG_9751

LÅG DENSITET (låg vikt)

Plast är lätt i vikt, vilket gör det enkelt att hantera och transportera. Detta är särskilt fördelaktigt i förpackningsindustrin och inom transportsektorn.

INGEN KORROSION

Plast rostar inte!

LÅG ENERGIÅTGÅNG

Vid tillverkning och återvinning krävs endast ca 250–300 grader C för att smälta plast jämfört med metall och rostfritt som kräver ca 1500 grader C.

ISOLERINGSEGENSKAPER

Plast har goda isoleringsegenskaper ljudmässigt och används ofta i byggnader för att även minska värmeöverföring och spara energi.

KOSTNADSEFFEKTIV TILLVERKNING

Plast är oftast billigare att producera än många andra material, vilket gör det ekonomiskt fördelaktigt i ett stort antal applikationer för olika branscher.

HÅLLBARHETSINITIATIV

Forskning och utveckling inom plastindustrin har lett till framsteg inom återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara plastmaterial.
0
GGR LÄGRE VIKT
0%
LÄGRE SMÄLTTEMPERATUR
0%
RISK FÖR KORROSION

Plastens egenskaper och fördelar jämfört med stål är uppenbara